ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ θερμανση
τιμεσ

 


εικόνα έργου ενδοδαπέδιας

Είναι δεδομένο πως όποια εργασία θέλουμε να κάνουμε, μεγάλο ρόλο παίζει και το σχετικό κόστος, ώστε να αποφασίσουμε αν είναι προσιτό και συμφέρον. Σε αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε στην ενότητα “ενδοδαπεδια θερμομονωση τιμες”, παρουσιάζοντας συνοπτικά το κόστος τόσο για τα υλικά όσο και για την εργασία εγκατάστασης ενδοδαπεδιας θερμανσης.

Εδώ βέβαια να αναφέρουμε πως οι τιμές που θα δείτε παρακάτω δεν αποτελούν προσφορά της εταιρείας μας, καθώς δεν αναλαμβάνουμε εμείς τις εργασίες ή την πώληση των υλικών. Αντιθέτως οι τιμές που θα δείτε είναι οι μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς και μπορεί να διαφέρουν ανά περίπτωση και ιδιαίτερα σε έργα μικρής έκτασης ή πιο απομακρυσμένων περιοχών. Άλλωστε εμείς δεν είμαστε τεχνική εταιρεία, αλλά η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων.

Αν πάντως θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές για την ενδοδαπεδια θερμανση και να κάνετε μια πλήρη έρευνα αγοράς, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι το myConstructor.gr. Αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά για τη ΔΩΡΕΑΝ καταχώρηση του έργου σας και αυτομάτως μόλις ενεργοποιηθεί θα ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας που ασχολούνται με την ενδοδαπεδια θερμανση. Όσοι από αυτούς ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά και έτσι άμεσα και χωρίς κόστος θα έχετε μια πλήρη εικόνα, ώστε να καταλήξετε στον καταλληλότερο. Μάλιστα οι επαγγελματίες του myConstructor είναι αξιολογημένοι από προηγούμενους πελάτες τους, έτσι είστε σίγουροι για την ποιότητα και την αξιοπιστία κάθε οικοδομικού συνεργείου.

κουμπι καταχωρησης εργου


Ξεκινώντας την ανάλυση για τις τιμές της ενδοδαπεδιας θερμανσης, να αναφέρουμε εξαρχής πως το κόστος εγκατάστασης είναι σίγουρα υψηλότερο συγκριτικά με τις συμβατικές μεθόδους. Βέβαια εδώ γίνεται επίσης επίστρωση θερμομπετού και θερμομονωτικής στρώσης, κάτι που δεν συμβαίνει με τις συμβατικές μεθόδους, οπότε η σύγκριση δεν είναι απολύτως δίκαιη. Επίσης πολύ σημαντικό είναι πως ακόμα είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα επιδότησης εξοικονόμηση κατ οίκον, που σας επιδοτεί ως 70% για μια σειρά εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης (μόνωση ταράτσας, μόνωση τοίχων, αλλαγή κουφωμάτων, αντλία θερμότητας κλπ), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ενδοδαπεδια θερμανση.

Παρόλα αυτά αν και με ακριβότερο κόστος εγκατάστασης, η ενδοδαπεδια θερμανση υπερέχει σημαντικά στο κόστος λειτουργίας, το οποίο είναι περίπου 35% οικονομικότερο από τη συμβατική θέρμανση. Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμοκρασία που φτάνει το νερό (που διαπερνά τους σωλήνες) φτάνει το πολύ τους 45°C, ενώ στα καλοριφέρ φτάνει τους 80-90 βαθμούς. Έτσι λοιπόν χρειάζεται λιγότερη καύσιμη ύλη για να φτάσουμε σε αυτές τις θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων.

Κάτι τέτοιο όμως προϋποθέτει έναν χώρο (κατοικία ή επαγγελματικό χώρο), όπου να απαιτείται θέρμανση αρκετές ώρες την ημέρα σχεδόν όλο το έτος, διαφορετικά αυτό το όφελος μειώνεται ή εξανεμίζεται. Έτσι λοιπόν αν επιλέξετε την ενδοδαπεδια θερμανση, όσο πιο πολύ χρησιμοποιείτε ένα σύστημα θέρμανσης τόσο πιο σύντομα θα κάνετε απόσβεση. Συνήθως σε 4 με 5 χρόνια θα έχει γίνει η απόσβεση, ενώ με υψηλή κατανάλωση πιθανόν να γίνει και μέσα σε 3 χρόνια.

Για να είμαστε όμως πιο συγκεκριμένοι, ας δούμε ακριβώς που κυμαίνονται οι τιμές στην ενδοδαπεδια θερμανση για υλικά και εργασία, ξεκινώντας από τα πρώτα. Εδώ να αναφέρουμε ότι ρόλο παίζει η ποιότητα – και η επωνυμία – των υλικών που θα επιλέξετε, αν και εμείς εδώ θα μιλήσουμε για ποιοτικές και επώνυμες λύσεις. Για έναν χώρο περίπου 100m² το κόστος των υλικών θα κυμανθεί περίπου στα 20-25€/m² + φπα. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά που απαιτούνται για μια ολοκληρωμένη λύση με το κλειδί στο χέρι.

Πιο αναλυτικά οι σωλήνες θα κοστίσουν περίπου 0,9-1,2€/m² + φπα, ενώ το θερμομονωτικό υλικό διογκωμένης πολυστερίνης που θα τοποθετηθεί από κάτω ως υπόστρωμα, κοστίζει περίπου 5-6€/m²+φπα. Εκτός αυτού θα χρειαστεί σίγουρα ένας συλλέκτης ανά 50τμ με κόστος ανά τεμάχιο 150-170 ευρώ, καθώς και κατάλληλα κονιάματα για το θερμομπετό που θα εφαρμοστεί από πάνω. Συνολικά λοιπόν μαζί με όλα τα υπόλοιπα παρελκόμενα υλικά που θα χρειαστούν, το τελικό κόστος υλικών για ενδοδαπεδια θερμανση φτάνει στο κόστος που προαναφέραμε παραπάνω, στα 20-25€/m² + φπα.

Από την άλλη όσον αφορά το κόστος εργασίας, τα πράγματα είναι πλέον πιο ρευστά και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ιδιαιτερότητες του έργου σας και από το εύρος του. Πιο συγκεκριμένα για μεγάλα έργα που βρίσκονται κυρίως στην Αθήνα ή σε άλλες μεγαλουπόλεις, το κόστος θα είναι πιο περιορισμένο συγκριτικά με μικρότερα έργα ή άλλα που βρίσκονται σε επαρχία ή απομονωμένα νησιά.

Σε γενικές γραμμές πάντως έχετε υπόψη πως οι τιμές εργασίας για ενδοδαπεδια θερμανση δύσκολα θα πέσουν κάτω από τα 10€/m² με ταβάνι τα 15 συν το φπα. Εδώ να αναφέρουμε ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί στο τι περιλαμβάνει το κόστος που θα σας αναφέρει κάθε επαγγελματίας, καθώς εμείς εδώ αναφερόμαστε σε τιμές για πλήρη λύση. Αυτό σημαίνει ότι το συνεργείο θα αναλάβει το σύνολο των εργασιών, από τον καθαρισμό του υποστρώματος έως και την επικάλυψη με θερμομπετόν.

Αν δούμε συγκεντρωτικά το κομμάτι των τιμών της ενδοδαπεδιας θερμανσης, καταλήγουμε σε ένα κόστος λίγο κάτω από τα 40€/m² + φπα, για το σύνολο των εργασιών και υλικών που θα χρειαστείτε, ώστε να έχετε ένα καλό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε βέβαια και το χαμηλό κόστος συντήρησης που έχει η ενδοδαπεδια σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους, καθώς δεν θα σας απασχολεί το βάψιμο των σωμάτων και των τοίχων πίσω από αυτές, πιθανές διαρροές σε σώματα και σωληνώσεις κ.α. Επίσης για να έχετε μια ιδέα, αν επιλέξετε να συνδυάσετε το σύστημα με αντλια θερμοτητας, τότε έχετε υπόψη πως το κόστος της ξεκινάει από τα 1.000€.

 

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΨΥΞΗ

Βρείτε επαγγελματία σε 4 απλά βήματα!

 

Στο myConstructor.gr θα βρείτε ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ συνεργεία

 


Βεβαίως όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα αυτής της ενότητας, οι παραπάνω τιμές δεν αποτελούν προσφορά της εταιρείας μας, αλλά μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς. Για να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές από αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στην πρωτοπόρα πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων του myConstructor.gr. Αυτομάτως θα ενημερωθούν όλα τα εγγεγραμμένα συνεργεία μας και όσοι ενδιαφέρονται θα σας στείλουν μια σαφή και αναλυτική οικονομική προσφορά. Έτσι από την άνεση του υπολογιστή σας και χωρίς κανένα κόστος, θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς σχετικά με την ενδοδαπεδια θερμανση και οποιαδήποτε άλλη οικοδομική εργασία σας ενδιαφέρει.

κουμπι καταχωρησης εργου


Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η ενότητα ενδοδαπεδια θερμανση τιμες. Για να έχετε μια πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με το θέμα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και τις ενότητες ενδοδαπεδια θερμανση και ενδοδαπεδια ψυξη, όπου θα βρείτε πολύ χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες γύρα από τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων αυτών.